Afrikansk kulturutställning på Danmarks Museum of Modern Art

Om du uppskattar eller är nyfiken på afrikansk samtidskonst, kulturhistoria, arkitektur och tankar kring kopplingen mellan identitet och kultur, då bör du ta chansen att besöka det danska Museum of Modern Art, Louisiana, innan den 25 oktober i år.

 AFRIKA Arkitektur, Kultur og Identitet 25. juni - 25. oktober 2015

AFRIKA
Arkitektur, Kultur og Identitet
25. juni – 25. oktober 2015

Louisiana, Museum of Modern Art i Danmark öppnar sin nya utställning om afrikansk arkitektur, samtidskonst och kulturhistoria. Utställningen vill lyfta fram alternativa berättelser från den afrikanska kontinenten och menar att det finns mycket som borde förbättras om bilden av Afrika idag. Utställningen handlar inte bara om konstruktion, arkitektur och det estetiska utan också om fysiska, mentala och gemensamma egenskaper och utrymmen. Deras önskan är att påverka det liv vi lever, det liv andra lever och det liv vi kunde leva.

Utställningen om Afrika, söder om Sahara, är den tredje och sista delen av museets berättelse om arkitektur, identitet och kultur. År 2011 kom den första delen av utställningen, ”New Nordic”, som då handlade om nordisk byggnadskultur. Del två, ”Det arabiske nu”, handlade om snabbväxande arabiska städer och utställningen var aktuell 2012.

OBS!! Edit! Själva utställningen ”Afrika” har fri entré mellan den 25 juni – 25 oktober, men man måste först betala en entré in till museet. Så snart man är inne på området har man fri tillgång till alla utställningar etc.

Huvudbild
Fabrice Monteiro (Belgien/Benin): The Missing Link, Joe, 2014
Fotocred: Kunsteren og Mariane Ibrahim Gallery
7FabriceMonteiro

 

Mireille Rosas
Mireille Rosas

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.