Jagne släpper singeln "Ärru skraj"

Uppväxt i Fränsta utanför Sundsvall och redan i ung ålder säker på sin sak – musiken var hans kall. Oskar Jagne är 19-åringen som just nu är aktuell med singelsläpp av egna låten ”Ärru skraj”, en hiphop/dubstep-fusion.

Jagne - Foto: Pressbild
Jagne – Foto: Pressbild

Oskar Jagne är uppväxt i en estetisk familj, mamma är fotograf och pappa spelar afrikanska trummor. Musiken i hemmet varierade mycket, med allt från Bob Marley till Youssou N’Dour, och intresset visade sig tidigt. Jagne växte upp mestadels hos sin mamma, men det var tillsammans med pappa, som är gambier, som Jagne verkligen upptäckte sin fallenhet för musiken och i början var det slagverk/perkussion som drog i honom. Ganska snart skulle det dock visa sig att hiphopen var det som allra starkast inspirerade honom till att skriva egen musik.

Redan som nioåring började Jagne rappa i sitt pojkrum och spelade in låtar på sin dator. Det skulle däremot dröja till han fyllt 17 år innan han släppte sin första låt. Jagne lämnade Sundsvall för Malmö vid 16 år ålder och här börjar hans riktiga resa in i den stora musikvärlden.

Jagne har en bakgrund som slagverkare, men det är längst fram på scenen han trivs som bäst och idag har han nått dit. Vägen har gått via perkussionspel tillsammans med pappa och olika scenframträdanden på musikskolan Rytmus, vilken han nyligen tog studenten från.

Jagne har idag hunnit vara förband åt Essa Cham, ha egna spelningar på Moriska Paviljongen och Inkonst, samt spelat på musikskolan tillsammans med liveband. Förra året släppte han via Youtube låtarna ”Bli Såhär” och ”Jag Vet Inte” feat. Pontus Persson.

I Jagnes biografi står att läsa;

Med ett nytt och fräscht sound är Jagne en artist som ligger före sin tid. Hans texter osar old school och tillsammans med en trap-inspirerad rap-stil och en mer avslappnad och positiv vibe är denna unga talang från Sundsvall mer än redo att bli en del av den svenska rap-scenen.

Nya singeln ”Ärru skraj“ är skriven av Jagne själv och producerad av Angus ”Lowgan” Trujillo. På singeln gästas Jagne av Soleil Camara, även känd som Rootz One. Debutlåten är första singeln på Jagnes kommande EP och finns på bland annat iTunes och Spotify. Låten släpptes den 6:e juli på Galaxi Black Label.

För er som är sugna på att lyssna till Jagne live så spelar han den 4:e augusti på Tisdagsklubben på Hipp i Malmö.
Åldersgräns är 20 år.

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.