Vill du lära dig wolof

För dig som vill lära dig wolof finns det många vägar att gå. Det som kanske är den enklaste vägen är nog att uppehålla sig i ett land där språket talas och där man har wolofspråkiga människor omkring sig, så man ”kommer in” i melodin och så att man hör språket i sin vardag. Men för dig som vill lära dig wolof och inte har den möjligheten, så finns det förstås andra vägar att gå.

pattern-19578_640Wolof talas i framför allt Senegal, Gambia och Mauretanien, av totalt cirka 3.6 miljoner människor.

Stockholms stadsbibliotek kommer under hösten att ha två familjeträffar på Internationella biblioteket. Den ena träffen kommer att ske söndagen den 20 september 2015 klockan 13:00-15:00 och den andra träffen kommer att ske söndag den 8 november klockan 13:00-15:00. Träffarna sker i samarbete med Baye Fall afrikulturförening med stöd från Stockholms stad. HÄR kan du läsa mer om dessa träffar som har inriktning på barn.

language-758589_640Ett annat sätt att lära sig wolof är att att kika HÄR där du kan lära dig 50 vanliga ord och fraser. Där kan du även lyssna på hur orden uttalas på ett korrekt sätt. Kan du redan dessa ord och fraser och vill lära dig ännu mer? Ja, då kanske det kan vara värt att ta del av DENNA kurs för 197 kronor? Beställa den kan du göra HÄR!

HÄR kan du även finna fler enkla ord och fraser på wolof att lära, men då med engelsk översättning. HÄR kan du lära dig lite basic wolof från videoklipp. Här kan du lära dig mer via sex videoklipp:

Vi har tidigare skrivit om barnboken Bockarna Bruse, som finns på wolof: Sikket Mbow. Den artikeln kan du läsa HÄR! Mer om wolof relaterat till Sverige kan du läsa HÄR!

Fatou Touray
Fatou Touray

3 reaktioner till “Vill du lära dig wolof”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.