AKON kommer till Sverige på lördag

Nu på lördag den 29 augusti kommer artisten AKON till Sverige. Det kommer att bli hans första konsert i Sverige. Han har visserligen varit här tidigare, men då har det varit sponsorgig. Nu kommer han för första gången för en konsert där han uppträder för allmänheten. Det vill du väl inte missa?

Akon Foto: Va.sc.
Akon Foto: Va.sc.

Akon, eller Aliaune Thiam som är hans riktiga namn, är för den oinvigde en senegalesisk-amerikansk artist som har sålt över 40 miljoner album världen över och fått fem Grammynomineringar. Han är en 42-årig man som har sitt ursprung från Senegal genom sina föräldrar. Han är själv född i USA, men uppvuxen både i Senegal och USA. Akon slog igenom 2004 med sin singel ”Locked Up” från sitt debutalbum Trouble och efter det har han släppt ytterligare ett antal album.

Akon uppges ha sex barn, men försöker skydda dem från medial uppmärksamhet. Enligt honom själv, besöker Akon regelbundet och ofta Senegal. Flera av hans låtar handlar också om, eller anspelar på hans kärlek till föräldrarnas hemland och kontinent. Bland annat låtar han producerade tidigare i sin karriär: Senegal, Mama Africa, Oh Africa för att nämna några exempel.

Akon är också med i några spelfilmer. Den ena är Black November från 2012. Trailer och mer om filmen kan du finna HÄR! Andra skådespelare i filmen är bland andra Mickey Rourke, Kim Basinger och Wyclef Jean med flera.

En annan film är American Heist från 2014, trailer kan ses HÄR! I American Heist är det Akon som även står för soundtracket Show Up som du kan lyssna på HÄR!

Ytterligare en film Akon är med i är komedin Tooken från 2015.

Tidigare har Afropé uppmärksammat att Akon driver ett större projekt för att ge elektricitet till 49 länder i Afrika innan slutet av 2020. Planen var till att börja med mycket mer begränsad, men har med tiden byggts ut och projektet pågår för fullt.

akon flyer
Arrangörens flyer

På lördag den 29/8 2015 kommer du alltså att kunna se Akon här i Sverige på Zinkensdamms IP i Stockholm, mellan klockan 17:30-23:00. Volymen är anpassad till personer från 13 år och uppåt.

Vill du veta mer om konserten kan du kolla på arrangörens Facebookevent HÄR! Eller så köper du biljett direkt HÄR! Arrangör: I respect live

Afropé kommer att skriva om konserten.

Tidigare om Akon på Afropé: Akon vill lysa upp Afrika

En dokumentär av Akon, om Akon; An African Dream, kan du se HÄR!

Akons projekt Akon Lighting Africa (Hemsida) Akon Lighting Africa (Facebook)

Akon på Instagram

Akons Hemsida

Akon på Facebook

Akon på Twitter

Akon på Youtube

Fatou Touray
Fatou Touray

En tanke på “AKON kommer till Sverige på lördag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.