Afropés adventskalender – Lucka nummer 23

Idag är det den 23 december och Afropé öppnar sin tjugotredje lucka i lucköppningen!

lucka 23I den här lucköppningen vill vi presentera webbtidningen Afropé och vad vi vill lyfta lite mer tydligt. Vi vill bidra med informativa och även nyhetsbaserade artiklar. Det är viktigt att lyfta frågor om både de länder i Afrika som vi kan hämta information om, samt lyfta det positiva i de olika länderna. Detta handlar mycket om oss skribenter. Vi söker ständigt nya skribenter, särskilt skribenter som har kunskap och kopplingar till länder på den afrikanska kontinenten som inte representeras på tidningen. Vi vill också samla ihop afrosvenska frågor som är aktuella i samhällsdebatten. Här önskar vi att afrosvenskar i första hand ska kunna göra sina röster hörda och styra debatten. Gästartiklar och debattartiklar som skickas in av afrosvenskar har hittills alltid publicerats och vi önskar att tidningen ses som en kanal att göra afrosvenska röster hörda. Självklart är vi noga med kvalitet och aktualitet på de artiklar som kommer in, men som sagt, vår ambition är att afrosvenskar ska ha stort inflytande och kunna styra debatten.

Vi tar gärna emot debattartiklar, pressmeddelanden från afrosvenska organisationer, nyhetsartiklar och i princip allt som kan räknas inom vårt område. De huvudteman vi har på tidningen är nyheter från alla länder på den afrikanska kontinenten, i synnerhet de positiva, men också den afrosvenska gemenskapen, samt antirasism.

Vi alla på redaktionen arbetar helt ideellt. Ingen av oss får betalt och vi gör alltså detta arbete helt på vår fritid. Vi tar gärna emot kritik, både positiv och negativ, då vi vill fortsätta utveckla tidningen och oss själva och vår kunskap (och brist på den) också.

Om du vill veta mer om tidningen, bakgrunden och våra målsättningar så kan du läsa det HÄR! Om du vill veta mer om oss skribenter och redaktörer så kan du läsa om oss HÄR!

Lucköppningen kommer att avslutas i morgon, julafton och då kommer vi öppna årets sista lucka.

Fatou Touray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.