Självmordsbombning mot internflyktingläger i nordöstra Nigeria

Ytterligare ett bombattentat har drabbat nordöstra Nigeria och Boko Haram tros vara ansvariga för attacken. Ingen har än så länge tagit på sig attacken som skedde i staden Dikwa, knappt 10 mil utanför Maiduguri i Borno State, men den ska ha utförts av två kvinnliga självmordsbombare.

Under veckan ska ett bombattentat som tagit minst 60 människors liv ha utförts i nordöstra delarna av Nigeria. Attentatet utfördes i ett internflyktingläger i staden Dikwa. Lägret är upprättat som tillflykt för de människor som fördrivits från sina hem av den militanta jihadistgruppen Boko Haram.

Attacken ska enligt uppgifter ha ägt rum under tisdagen, tidigare i veckan, men till följd av problem med tele- och kommunikationsnätet tog det dagar innan händelsen kunde rapporteras.

Internflyktingläger i Borno State, Nigeria - Foto: MSF/commonslicens
Internflyktingläger i Borno State, Nigeria – Foto: MSF/commonslicens

Enligt landets Emergency Management Agencys ordförande, Satomi Ahmad, är förövarna två kvinnliga självmordsbombare och minst 78 personer ska ha skadats i attacken. De två självmordsbombarna ska ha tagit sig in på flyktinglägret och detonerat sina bomber mitt inne i lägret.

Trots att ingen grupp ännu tagit på sig attacken menar myndigheter och experter att den utförts på ett sådant sätt att man kan misstänka Boko Haram.

Boko Haram har på senare tid gjort sig alltmer kända för att använda sig av både kvinnor och barn för att träffa sina mål. De har också nyligen ökat sin frekvens i attacker och då framförallt dödliga sådana. Bara i januari utfördes tre
dödliga attacker, den sista av dem den 31 januari. Då
dödades minst 65 personer och många av offren var barn.

Källa: Reuters
Bild: Diariocritico de Venezuela (commonslicens)

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.