IFK Norrköpings anfallare Alhaji Kamaras tunga besked

IFK Norrköpings talang Alhaji Kamara har fått beskedet att han lider av ett medfött hjärtfel som kan leda till plötsligt hjärtdöd vid ansträngning och nu kan anfallarens fotbollskarriär vara över. Han kommer inte att spela fotboll under 2016.

Alhaji Kamara - Foto: Anders Henriksson
Alhaji Kamara – Foto: Anders Henriksson

Det medfödda hjärtfel som fotbollsspelaren Alhaji Kamara lider av upptäcktes under en utvidgad undersökning som är obligatorisk inför Champions League-spel. Beskedet kom som en chock för både Kamara och IFK Norrköping. Alla allsvenska spelare gör EKG-test vartannat år för att upptäcka hjärtfel och det har inte gett utslag i klubben hittills.

Kamara lider av en avvikelse på hjärtats kranskärl och huruvida en operation är möjlig och vilka risker det eventuellt kan innebära ska nu utredas.

21-åriga Kamara säger själv till IFK Norrköpings hemsida;

– Det är frustrerande. Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag tror att alla som har sett mig spela, under min tid här i IFK Norrköping, har sett mig som en väldigt frisk och energifull person. Jag ska vara stark och kämpa mig genom det här.

Kamara kom till klubben 2014 och i fjol gjorde han sex mål på 14 matcher för klubben. Kamara är född i Freetown, Sierra Leone, och värvades från FC Kallon till Norrköping på ett treårskontrakt för de allsvenska säsongerna 2014 – 2016. Innan han värvades av IFK Norrköping hann han med att spela som utlånad från FC Kallon i de svenska klubbarna Djurgården, Frej och Värnamo.

Huruvida Kamara nu har en framtid inom fotbollen får framtida utredningar avgöra.

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.