Politikern Alexander Bengtsson utsatt för hatbrottsattack i sitt hem

Det var under natten till idag som Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson (M), i sitt hem, utsattes för en knivattack, av en okänd gärningsman. Händelsen är rubricerad som misshandel och hatbrott.

Det var under natten till idag, vid 0.30-tiden, som en okänd man oanmäld knackade på hemma hos Alexander Bengtsson. Uppsalapolisen uppger för SVT Nyheter Uppsala att Alexander öppnat dörren och ska då ha blivit attackerad av den okände mannen, som med kniv rispade honom i magtrakten och sedan försvann därifrån.

Bengtsson ska sedan själv ha ringt polisen, som i sin tur ska ha skjutsat honom till sjukhuset. Polisen har under natten sökt igenom området med hundpatrull men inte funnit någon misstänkt gärningsperson. Alexander Bengtsson uppges enligt polisen inte ha varit allvarligt skadad, men händelsen är allvarlig och hotet mot honom som person är fruktansvärt.

När attacker som denna sker och som inte heller är den första mot Alexander Bengtsson, då är det samtidigt ett hot mot vår demokrati.

Alexander Bengtsson, Moderaterna - Bild: Skärmavbild, Youtube
Alexander Bengtsson, Moderaterna – Bild: Skärmavbild, Youtube

Hotbild mot Alexander Bengtsson

Alexander Bengtsson har sedan flera år tillbaka utsatts för både rasistiska uttalande och direkta hot. Dessa har uttalats och adresserats både till honom privat, men också via lokala medier. SVT Nyheter Uppsala är ett av de medier som tagit emot dödshot riktade mot Alexander Bengtsson.

För bara drygt en månad sedan fick en festlokal utrymmas efter det att allvarliga dödshot riktats mot Alexander Bengtsson, som befann sig i lokalen.

Afropé sluter givetvis upp bakom övriga aktörer som nu går ut i stark protest mot de rasistiska och afrofobiska hot och attacker som riktats mot politikern och personen Alexander Bengtsson.

Källor: SVT Nyheter, Sveriges Radio, Expressen

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.