GRATTIS FRANS – Mellovinnare 2016 – och ja, rätt låt vann

Årets Melodifestivalvinnare är korad – Frans vinner Melodifestivalen med ”If I Were Sorry” och Afropé är givetvis inte sena med ett rungande G R A T T I S!

Frans "If I were sorry" - Foto: Skärmavbild SVT play
Frans ”If I were sorry” – Foto: Skärmavbild SVT play

Med fin marginal tog Frans hem kvällens seger med sin vinnarlåt ”If I were sorry” och morgondagens rubriker bör för ovanlighetens skull säga att rätt låt vann. Har en toppat spellistor på diverse olika musiktjänster och dessutom hyllats av kritiker åt all håll, ja då är en givetvis rätt vinnare.

17-årige Frans har med sitt nummer tagit Sverige och många av Europas jurygrupper med storm. Till skillnad från många av de andra numren i årets final hade Frans en lugn låt och ingen koreografi. Han lämnades ensam på scen, i ett väldigt avskalat nummer, med bara sig själv och en mikrofon – och han gjorde det med stjärnglans.

Med karakteristisk brittisk engelska sjöng han sig igenom sitt bidrag, nästan helt stillastående och med bara en liten avslöjande aning om hur han känner musiken med hela sin kropp… och så ler han. Frans ägde scenen, han ägde Mello 2016.

Den 14 maj ser vi honom representera Sverige i Globen, i Eurovision Song Contest. Sverige, Nigeria och England – kan alla känna sig lite stolta och delaktiga i kvällens vinst.

GRATTIS FRANS.

Frans "If I were sorry" - Foto: Skärmavbild SVT play
Frans ”If I were sorry” – Foto: Skärmavbild SVT play

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.