"En bomb, En Bomb" – Vittnar om kaos på Bryssels Flygplats

Afropé har varit i kontakt med Urban Rosengren som befunnit sig på Bryssels flygplats under explosionerna som ägde rum på morgonen. Han lämnade Gambia igår eftermiddag och väntade i gaten på ett anslutande flyg till Stockholm.

Bryssels flygplats Foto: Wim Bladt
Bryssels flygplats Foto: Wim Bladt

”Ungdomarna förstod det först” säger Urban som såg hur en grupp yngre personer sprang i förvirrad panik fram och tillbaka skrikandes ”en bomb, en bomb”.

Kort där efter ropade en låg röst i högtalarna att flygplatsen skulle evakueras, detta avbröts sedan. Urban tog sig hela vägen till boardingdisken innan det beslutades av flygplatsen faktiskt skulle evakueras.

Utanför rådde kaos. ”Vi fick ingen information och fick klara oss själva” säger Urban som 70 år gammal och hjärtopererad började bege sig mot ett hotell. Han har även publicerat en film där flygplatsens vakter fikar medans hundratals personer försöker förstå vad som skett.

Vid ankomst på hotellet var det tomt. Nu kl 11.00 är hotellet fullt. Resenärer och kabinpersonal sitter överallt och ingen vet vad som händer.

Enligt BCC har den Belgiska staten bekräftat att människor omkommit, dock inte antalet. Belgien har höjt sin terrorberedskap till högsta nivå.

Bryssels flygplats är en flygplats där många flygningar till och från afrikanska länder i allmänhet passerar och bland annat ska många resenärer på väg till Sverige från Gambia ha befunnit sig på flygplatsen.

Många afrosvenskar uppges ha varit på resande fot och mellanlandat i Bryssel, även rasifierade antirasister och politiker från både Sverige och Danmark finns på plats i Bryssel.

Nadina Rosengren
Nadina Rosengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.