Politikern Alexander Bengtsson misstänks vara död

Alexander Bengtsson, politiker inom Moderaterna och med förtroendeuppdrag i Uppsala, tros vara död. Polisen bekräftar för SVT Nyheter Uppsala att man befarar att Alexander Bengtsson avlidit i en brinnande bil redan för en vecka sedan.

För en vecka sedan ska den bil som man tror att Alexander Bengtsson ska ha kört hittats brinnande söder om Ödeshög. Den kropp som hittats i bilen är inte formellt identifierad, men enligt polisen finns uppgifter som gör att man känner sig säkra på att Alexander ska ha befunnit sig i bilen vid det aktuella tillfället.

– I nuläget finns inget som tyder på att det skulle vara någon annan , säger Henrik Sundin, utredare vid polisen i region öst, till SVT Nyheter Uppsala.

Alexander Bengtsson, Moderaterna - Bild: Skärmavbild, Youtube
Alexander Bengtsson, Moderaterna – Bild: Skärmavbild, Youtube

Alexander Bengtsson har varit utsatt för flera hatbrottsattacker senaste tiden och så sent som för några veckor sedan utsattes politikern för en attack i sitt hem. Trots detta menar polisen att man i nuläget inte misstänker något brott i samband med bilbranden. Men säger samtidigt att de naturligtvis inte kan vara helt säkra, även om den information de fått hittills gör att brott inte misstänks.

Alexander Bengtsson har gjort sig känd för många som ett ansikte i kampen mot afrofobi och homofobi. En profil som växt sig stark inom den afrosvenska diasporan den senaste tiden och många har visat stort stöd och respekt för Alexander i sociala medier och inom olika antirasistiska forum på nätet. Han har själv valt att aktivt tala om de hatbrott han utsatts för och dagarna före bilbranden deltog han i flera TV-framträdande och berättade om de många hot han ständigt möter och också har anmält den senaste tiden.

Anhöriga är underrättade om att det förmodligen är Alexander Bengtsson som omkommit i branden och nu inväntas ett formellt besked om identifiering av kroppen.

Källa: SVT Nyheter Uppsala

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

En tanke på “Politikern Alexander Bengtsson misstänks vara död”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.