Oscar Blesson – Ett tillskott i musikvärlden

Oscar Blesson är en 20-årig kille från södra sidan av Oslo, närmare bestämt Holmlia med rötter i Norge och i Elfenbenskusten. Han har sedan 16-årsåldern ägnat sig åt musik och den unge Oscar Blessons karriär har bara gått framåt. I mars släppte han sin första EP och har tidigare släppt två musikvideos för låtarna Watch The Boy Grow och Young Wave God. Afropé har fått en intervju med Oscar.

Vad är det för typ av musik som du spelar?

– Huvudsakligen är det Hip Hop.

Foto - Noah Løchting Williams
Foto – Noah Løchting Williams

Vad var det som fick dig att börja med musik?

– Jag känner att musiken kom till mig, det var inget som jag själv valde. Det var under en tuff period som jag lyssnade mycket på musik och jag tänkte att jag själv kan skapa musik. Det var så det började.

Du har precis släppt din första EP, hur känns det nu när den finns ute för andra människor att lyssna på och hur mycket arbete ligger bakom?

– Den släpptes nu i mars, det har varit en lång resa, det har varit ett pågående projekt i två år. Hela paketet ska vara maximalt, det var det som tog tid. Äntligen är den ute och det känns jättebra, nu är det inte bara snack, nu är den ute. Jag är glad att folk kan lyssna på projektet, det är en lättnad. Projektet med musikvideon var mer att representera det vi ser varje dag. Oslo är en fin stad, det finns mycket skog och vi fick bra respons. Det var en häftig period.

Skriver du själv texten till din musik?

– Yes.

Var får du all inspiration ifrån?

– Jag kan få inspiration av verkligen allt. Jag kan titta på ett träd och bli inspirerad av det, man börjar fundera på hur det står, hur det ser ut.

Hur förbereder du dig innan du går ut på scen?

– Jag går in i the zone och in i mig själv innan jag går på. Jag fokuserar på det som ska ske de kommande timmarna, jag chillar och föreställer mig att det går bra.

Förbereder du dig på liknande sett när du ska spela in i studion?

– Det är annorlunda, jag lyssnar på beatet och går in i det, man är mer avslappnad, man har inte på sig någon typ av uniform.

Vad är nästa steg i din plan?

– Ta över världen, det har alltid varit planen, men nu går jag små steg för att komma dit.

Kommer du att sjunga här i Sverige snart?

– Hoppas kunna göra det i maj.

Vi på Afropé önskar Oscar lycka till med sin fortsatta karriär och hoppas på att få se honom spela i Sverige snart!

Här nedan kan du lyssna på samt se videon till Oscar Blessons låt ”Watch The Boy Grow. (Varning för användande av hiphopslang av n-ordet i låten)

Nadia Chache
Nadia Chache

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.