Inte bara Frans satte Eurovision-Sverige i en Blackout

Mellofebern har varit hög den senaste tiden i Sverige, inte minst för att den stora Europafinalen – Eurovision Song Contest – i år gick av stapeln i Sverige, vilket självklart höjde temperaturen en del. Att vi hade ett starkt bidrag i afrosvenska Frans gjorde inte heller saken sämre. En femteplats för Sverige blev resultatet i slutänden i lördags och det är förstås inte fy skam.

Foto: Fatou Touray, Afropé ©
Foto: Fatou Touray, Afropé ©

Inför Eurovision i Stockholm 2016 så har stora delar av Sverige laddat hårt. I Eurovision Village i Kungsträdgården i Stockholm fick dansgruppen Blackout med elever öppna kvällens program. Afropé var där och träffade Binta, krönikör på Afropé och även en av dansgruppen Blackouts grundare och hennes elever, både nybörjare och fortsättningsgrupper. Här kan ni ta del av deras show:

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Frans slutade som sagt på en femteplats och inför finalen blev han intervjuad av Gina, som hade en överraskningshälsning till Frans från hans farmor som just då befann sig i England. Här kan vi se hur glad och förvånad Frans blev (klippet från SVT):

http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=29&articleId=8527810&type=embed&contextSectionId=29&autostart=false

Fatou Touray
Fatou Touray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.